Zacier-kożuch.

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2918
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy

Post autor: Góral bagienny »

:witam: Pytanie czemu tak długo Ci to fermentuje :scratch:
U mnie 3-4 dni i gotowe.
Dawaj to na rurki jak tylko skończy pracować :ok:
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D

kwik44
1250
Posty: 1261
Rejestracja: niedziela, 29 wrz 2013, 11:17
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 240 razy
Re: Zacier-kożuch.

Post autor: kwik44 »

Destyluj. Odbierzesz aceton z przedgonem.

alkohole-domowe
50
Posty: 65
Rejestracja: środa, 7 lip 2010, 14:21
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Zacier-kożuch.

Post autor: alkohole-domowe »

Jutro rura, zobaczymy czy coś z tego będzie bo jeszcze jedna porcja mąki czeka ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”