Ja osobiście mogę polecić wyciskarkę z Lidla.
Osobiście używam jej kilka lat i daje rade,zmienilem ja na bardziej wydajnego Kuvings ,a Lidlowa została do ostrego tyrania w sezonie owocowym. 50kg jabłek potrafię przepuścić w 1-2 godziny . Im owoc twardszy tym lepiej.
Wolnoobrotowa wyciskarka soków
-
- Posty: 202
- Rejestracja: czwartek, 16 sty 2020, 13:16
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
-
- Posty: 11
- Rejestracja: środa, 18 maja 2022, 15:14
- Podziękował: 3 razy
-
- Posty: 2538
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 233 razy
- Otrzymał podziękowanie: 441 razy
Re: Wolnoobrotowa wyciskarka soków
Też mam z Lidla i póki co nie narzekam, tylko wejście ma trochę małe, trzeba owoce kroić.marian.naworski pisze:Ja osobiście mogę polecić wyciskarkę z Lidla.
Osobiście używam jej kilka lat i daje rade.
Ostatnio zmieniony środa, 1 cze 2022, 14:41 przez jakis1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 2875
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 549 razy
Re: Wolnoobrotowa wyciskarka soków
Ta ja trochu z innej beczki ale też o sok z wyciskarki się rozchodzi
W jaki sposób pasteryzować sok z niej by go przetrzymać dłużej.
Jedna opcja to do słoików i gotowanie ich.
Druga opcja to podgrzanie soku do powiedzmy 80st. i do butelek.
Sok chce mieć bez dodatku cukru.
Chodzi mi o sok z jabłek ale inne owoce też wchodzą w grę.
Jak to to zrobić by sok się nie popsuł
W jaki sposób pasteryzować sok z niej by go przetrzymać dłużej.
Jedna opcja to do słoików i gotowanie ich.
Druga opcja to podgrzanie soku do powiedzmy 80st. i do butelek.
Sok chce mieć bez dodatku cukru.
Chodzi mi o sok z jabłek ale inne owoce też wchodzą w grę.
Jak to to zrobić by sok się nie popsuł
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 2538
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 233 razy
- Otrzymał podziękowanie: 441 razy
Re: Wolnoobrotowa wyciskarka soków
Góral, pasteryzuję soki w słoikach i butelkach z krachlą.
Jeżeli chcesz mieć pewność, przeprowadź powtórną pasteryzację po trzech dniach.
Zabija to bakterie, które przetrwały pierwszą pasteryzację.
Generalnie, jeżeli się słoik nie otworzy, to nie ma problemu z przechowywaniem.
Jeżeli chcesz mieć pewność, przeprowadź powtórną pasteryzację po trzech dniach.
Zabija to bakterie, które przetrwały pierwszą pasteryzację.
Generalnie, jeżeli się słoik nie otworzy, to nie ma problemu z przechowywaniem.
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 2875
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 549 razy
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy