Chodzi o tą, Ja jej używam pod kątem parzenia po wędzeniu.
Patrzę na temp. parzenia np. 59 stopni(wiem jakiej krwistości się spodziewać) i mniej więcej czas parzenia.
Resztę robię po swojemu.
Wędzarnia elektryczna Browin
Re: Wędzarnia elektryczna
Witam wszystkich. Jestem nowy. Widzę w beczce 200l. Samoróbka jak nie wiem. Chciałbym zrobić elektryczna wędzarnie, 80cm na 80cm na 120wysoka. I moje pytanie. Jaka grzałkę zastosować, I jakie są wasze spostrzeżenia. Każda rada mi się przyda.
Ostatnio zmieniony sobota, 21 sty 2023, 13:47 przez manowar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 1032
- Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 17:30
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Naas
- Podziękował: 259 razy
- Otrzymał podziękowanie: 179 razy
-
- Posty: 2382
- Rejestracja: czwartek, 9 maja 2013, 22:40
- Podziękował: 630 razy
- Otrzymał podziękowanie: 584 razy
Re: Wędzarnia elektryczna Browin
Mam drewnianą, dobrze ocieploną, o zbliżonych wymiarach. Dymogenerator własnej roboty wzorowany na konstrukcji Rogera. Grzałka 2000W z termostatem pozwala na osiągnięcie 80C zimą. Do podpiekania dodaję drugą około 1500W. Moc 1500W by móc całość zasilić z jednej fazy.