Strona 1 z 1

psota z wina kawowego

: wtorek, 17 lip 2012, 21:55
autor: heniu1980
Dzisiaj kolega przyniósł mi 20 l wina kawowego do puszczenia. Wino nie było mocne po dwukrotnym pędzeniu wyszło jakieś 4,5 l 45% w smaku jest dosyć dziwne ze swojej części zrobię trochę alaszu a do reszty dodam dębiny i na pare miesięcy do piwnicy (ciekawe ile wytrzymam). Opiszę walory organoleptyczne po wypiciu go za jakiś czas.

Re: psota z wina kawowego

: wtorek, 17 lip 2012, 23:34
autor: cafekot
Myślałem kiedyś aby na szczyt kolumny wsypać kilka garści potłuczonych ziaren kawy, ale nie zdobyłem się na taki eksperyment.

Re: psota z wina kawowego

: środa, 18 lip 2012, 00:12
autor: pokrec
Pytanie powstaje, czy jak wypełnienie "przejdzie" aromatem nasypanego czegoś, to uda się jeszcze na takiej kolumnie czystą psotkę wyprodukować? Czy długo będzie miała posmak ostatnich kilku eksperymentów?

Re: psota z wina kawowego

: piątek, 27 wrz 2013, 22:12
autor: heniu1980
Dzisiaj dokonałem degustacji. Smak dość dziwny postarzona dębem kawa. W smaku niezłe delikatne