Szarańczyn strąkowy /Algarrobo/
: wtorek, 28 lut 2012, 09:42
Witam Szanownych Psotników i Psotniczki !!!
Po kilkunastu dyskusjach z tubylcami na tematy związane z naszym hobby jak i również innych bliskich, typu wędzenie i pieczenie chleba przyniósł mi znajomy owoc który tutaj nazywany jest - algarroba, garrofa czy algarrofa co w tłumaczeniu w/g wiki daje nam szarańczyk strąkowy, owoc bogaty w cukry jak i wiele witamin, w trakcie wojny domowej robiono z niego mąkę a teraz stosuje się go do karmienia zwierzaków.
Pytanie moje brzmi- jak według Was można by było wykorzystać ten owoc /tutaj jest tego w brud/, zrobić jakiś nastaw, zacier, wino - poradźcie mi moi mili eksperymentatorzy,
pozdrawiam
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szara%C5%8 ... %C4%85kowy
Po kilkunastu dyskusjach z tubylcami na tematy związane z naszym hobby jak i również innych bliskich, typu wędzenie i pieczenie chleba przyniósł mi znajomy owoc który tutaj nazywany jest - algarroba, garrofa czy algarrofa co w tłumaczeniu w/g wiki daje nam szarańczyk strąkowy, owoc bogaty w cukry jak i wiele witamin, w trakcie wojny domowej robiono z niego mąkę a teraz stosuje się go do karmienia zwierzaków.
Pytanie moje brzmi- jak według Was można by było wykorzystać ten owoc /tutaj jest tego w brud/, zrobić jakiś nastaw, zacier, wino - poradźcie mi moi mili eksperymentatorzy,
pozdrawiam
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szara%C5%8 ... %C4%85kowy