Alkohol z soków z granata
: środa, 27 lut 2019, 15:41
Witam. Chciałbym z góry zaznaczyć , że w tych tematach jestem lajkonikiem . Jest to pierwsze mój post więc proszę o litość w komentarzach . Otóż mam dostęp do około 20-30l soku z granatu . A rzecz jasna , gdy nie wiadomo co z tym zrobić od razu nasuwa się myśl żeby to przepędzić. Więc kieruję się do Was z kilkoma pytaniami.
- Czy jest możliwość coś z tego zrobić (słyszało się ze ze wszystkiego co ma cukier da się uzyskać alkohol ) jeśli tak to :
-Czy zna ktoś jakiś przepis na zrobienie z tego zacieru
- Jaki alkohol można by było z tego ukręcić (chodzi mi o ilość %)
-Jaki okres czasu jest na to potrzebny , dodatki rodzaj drożdży itp
-Jakieś porady dla lajkonika
A teraz o produkcie jest napisane , że sok jest w 100% z owoców z granatu , pasteryzowany.
Wartości odżywcze :
węglowodany 15g/100 ml (w tym cukry 14,8g)
białko 0,3g/100ml
sól 0,01g /100ml
I najważniejsza kwestia soki te są po terminie około 1 rok , leżały w chłodnym , suchym , zaciemnionym miejscu . Nie widać w nich żadnej pleśni ani nic podobnego , nie były otwierane.
Za wszystkie rady oraz odpowiedzi dziękuję . Pozdrawiam wszystkich użytkowników oraz administrację .
- Czy jest możliwość coś z tego zrobić (słyszało się ze ze wszystkiego co ma cukier da się uzyskać alkohol ) jeśli tak to :
-Czy zna ktoś jakiś przepis na zrobienie z tego zacieru
- Jaki alkohol można by było z tego ukręcić (chodzi mi o ilość %)
-Jaki okres czasu jest na to potrzebny , dodatki rodzaj drożdży itp
-Jakieś porady dla lajkonika
A teraz o produkcie jest napisane , że sok jest w 100% z owoców z granatu , pasteryzowany.
Wartości odżywcze :
węglowodany 15g/100 ml (w tym cukry 14,8g)
białko 0,3g/100ml
sól 0,01g /100ml
I najważniejsza kwestia soki te są po terminie około 1 rok , leżały w chłodnym , suchym , zaciemnionym miejscu . Nie widać w nich żadnej pleśni ani nic podobnego , nie były otwierane.
Za wszystkie rady oraz odpowiedzi dziękuję . Pozdrawiam wszystkich użytkowników oraz administrację .