Strona 2 z 2

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: niedziela, 16 sie 2015, 13:42
autor: boxer1981228
Dunder możesz przechowywać dłużej, z rurką fermentacyjną w chłodnym miejscu. Chociaż ja ostatnio trzymałem dunder rumowy w słojach i do tego zakręconych ponad 3 tygodnie.

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: niedziela, 16 sie 2015, 14:02
autor: gr000by
Mój dunder po zacierze kukurydzianym nie wiem ile już stoi, ale pewnie dobija do 2 lat ;).

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: środa, 10 lip 2019, 17:54
autor: Seniorpawliq
Czy do takiego przedsięwzięcia nada się skwasniały miód?

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: sobota, 13 lip 2019, 00:40
autor: cybkryst
Seniorpawliq pisze:Czy do takiego przedsięwzięcia nada się skwasniały miód?
Czyli taki który zczął fermentować?
Ja bym go rozpuścił w zimnej wodzie do 15 blg i fermentował dalej na dzikusach, albo podgrzewając do 80 stopni, ropuścić do 23 blg, zadać drożdze, fermentować, i na rurki, i jeszcze jedno, zrobić miód pitny.

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: piątek, 19 lip 2019, 09:45
autor: ramzol
Nie opłaca sie startować na dzikusach miodu. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Bynajmniej u mnie nie wyszło.

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: wtorek, 23 lip 2019, 16:43
autor: michal278
Bo do miodu to trzeba mega drożdze bo gęstość duża.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Re: Nastaw z miodu - brandy miodowe, miodowica

: wtorek, 23 lip 2019, 23:30
autor: Kamal
Nie muszą być mega, wystarczą dedykowane, a praca napewno będzie im szła przyzwoicie :).
K.