Słodka cukrówka - destylować czy fermentować od nowa?
: sobota, 1 gru 2018, 10:38
Witam,
Popsuł mi się ostatnio cukromierz przez co spartoliłem cukrówkę. Nastaw zatrzymał się na BLG 10. Podejrzewam że startowe blg mogło wynosić 30... Drożdże nie dały rady.
Alkohol jest wyraźnie wyczuwalny ale mimo to zastanawiam się czy to przepedzić czy dolać wody i od nowa drożdży? Nie gotowałem jeszcze słodkiego nastawu i nie wiem co wyjdzie...
Szczerze mówiąc wolałbym to przegotować... Jakieś rady?
Popsuł mi się ostatnio cukromierz przez co spartoliłem cukrówkę. Nastaw zatrzymał się na BLG 10. Podejrzewam że startowe blg mogło wynosić 30... Drożdże nie dały rady.
Alkohol jest wyraźnie wyczuwalny ale mimo to zastanawiam się czy to przepedzić czy dolać wody i od nowa drożdży? Nie gotowałem jeszcze słodkiego nastawu i nie wiem co wyjdzie...
Szczerze mówiąc wolałbym to przegotować... Jakieś rady?