Strona 12 z 12

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 16:22
autor: dynio
Ciekawy pomysł, jeszcze się z takim nie spotkałem...
Wypróbuję to na destylacie z jabłek

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 16:24
autor: Góral bagienny
dynio pisze:Ciekawy pomysł, jeszcze się z takim nie spotkałem...
Wypróbuję to na destylacie z jabłek

Do jabłek polecam sok z antonówki :ok:

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 16:27
autor: dynio
To wiem, kwasy kwasy kwasy
Szkoda że z antonówka taki problem, mój dostawca to z takich "kwasniejszych" ma tylko jonagolda lub elize, ale "doprawiam" sok własnymi papierówkami

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 16:28
autor: Góral bagienny

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 16:32
autor: dynio
No tak, ale z dostawą do krk to 26zł, a ja mam sok 5L za 12 z dostawą pod dom.
Masz jakiegoś dostawcę w Małopolsce?

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Re: Gruszkowica

: środa, 18 lis 2020, 17:15
autor: artur.sukiennik
Nastaw na calvados z soku już nastawiony i dodatek antonówki czeka;-) W sobotę testuje na gruszkowicy;-) ;-) nie wiem niestety z jakiej odmiany sok ale jak na gruszki to całkiem kwaśny;-)

Re: Gruszkowica

: piątek, 20 lis 2020, 10:38
autor: artur.sukiennik
Co myślicie o wykorzystaniu dundru z gruszkowicy do nastawienia nowej partii ŁKZWJ?

Re: Gruszkowica

: poniedziałek, 23 lis 2020, 14:51
autor: artur.sukiennik
Tak jak planowałem, do 12 l surówki dodałem 3 l soku gruszkowego nfc. Niestety nie wiem z jakiej odmiany, średnio kwaśny smak. Jestem zadowolony z efektu. Odrazu wyczuwalne jest pidbicie smaku. Delikatna słodkość;-)