Dunder - termin przydatności
: wtorek, 20 lis 2018, 10:52
Pytanie za 100 punktów: Ile można przechowywać dunder po zbożówce? Jest to drugi dunder, czyli trzecia woda.
Mam zamiar napsocić na nim kolejny nastaw z kukurydzy i słodu jęczmiennego, z tym że składniki będę miał pod koniec tygodnia.
Dunder leży zlany do plastikowego fermentora już od 4 dni w temperaturze 15 stopni.
Ewentualnie na co zwrócić uwagę przed wlaniem do gara na zacier? Jakie są oznaki nie przydatności takiego dundra?
Mam zamiar napsocić na nim kolejny nastaw z kukurydzy i słodu jęczmiennego, z tym że składniki będę miał pod koniec tygodnia.
Dunder leży zlany do plastikowego fermentora już od 4 dni w temperaturze 15 stopni.
Ewentualnie na co zwrócić uwagę przed wlaniem do gara na zacier? Jakie są oznaki nie przydatności takiego dundra?