Strona 1 z 1

Safspirit GR-2

: niedziela, 15 maja 2022, 18:29
autor: Michał2003
Witam czy stosował ktoś drożdże Safspirit GR-2 ?? Jakieś opinie ?? Dedykowane do zbóż

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 16 maja 2022, 08:24
autor: Doody
Bardzo dobre drożdże dedykowane do zbóż niesłodowanych. Polecam.

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 16 maja 2022, 09:55
autor: Michał2003
Właśnie od jakiegoś czasu je stosuje i jestem zadowolony , stała temperatura podczas całej fermentacji, również polecam

Re: Safspirit GR-2

: sobota, 21 maja 2022, 00:07
autor: KRWI
W zależności od przeznaczenia stosuję zamiennie z M-1
M-1 - do starzenia w beczce
GR-2 - czysta zbożowa
Wydajne, ładnie pracują bez podbijania temperatury, aromaty w mojej ocenie naprawdę spoko.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 30 sty 2023, 18:00
autor: piotrrek02
Szanowni koledzy jak szybko pracują drożdże GR-2? Dodane do skrobi (25 kg) paczka na ok. 90 litrów BLG startowe 23. Po 5 dniach 17. Można powiedzieć że w beczce pracują leniwie. Bardzo delikatne bąbelki. Czy one po prostu tak działają czy gdzieś po drodze wkradł się jakiś błąd?

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 30 sty 2023, 20:10
autor: zwirek
A w jakiej temperaturze przechowujesz beczkę?

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 30 sty 2023, 20:30
autor: Michał2003
Te drożdże idealnie nadają się do wszelkich zbóż, również kiedyś dodałem do skrobi to chyba przez 3 -4 tygodnie mi fermentowały- jakby nie lubiały samej skrobi , więc od tamtej pory do skrobi używam turbo Black Label i zero problemów

Re: Safspirit GR-2

: poniedziałek, 30 sty 2023, 20:45
autor: piotrrek02
Z wahaniami koło 20 stopni. Temperatura w beczce 24 stopnie.