Strona 1 z 1

Kukurydza i słody

: sobota, 17 mar 2018, 22:25
autor: endi251l
Witajta

Ludki mam takie coś

20 kg całej kukurydzy
2 kg słód wędzony torfem whisky śruta
2 kg słód pilzneński śruta
10 kg żyto

Co można z tego zrobić ?

Czy by było dobre takie mieszanie
8 kg kukurydzy
2 kg słód wędzony torfem whisky śruta
2 kg słód pilzneński śruta
1 kg żyta
40 L wody
Drożdże Coobra Whisky


Jeżeli ten mój pomysł ze składnikami jest nie dobry, poproszę o jakieś sugestie

Re: Kukurydza i słody

: niedziela, 18 mar 2018, 07:34
autor: kmarian
Pomysł bardzo dobry. Zatrzeć, fermentować i destylować. Czekam na opis wrażeń smakowych po krótkim leżakowaniu.

Re: Kukurydza i słody

: niedziela, 18 mar 2018, 09:09
autor: endi251l
No tylko czy te drożdże bedą odpowiednie i czy jedna paczka wystarczy.

Re: Kukurydza i słody

: niedziela, 18 mar 2018, 12:54
autor: Kamal
Odpowiednie, i wystarczy :ok:
K.