Strona 2 z 2

Re: Muszę się pochwalić wódką zbożową...

: środa, 29 gru 2021, 09:23
autor: Doody
Pszenica daje bardzo miłą delikatną wódeczkę. Ja zawsze robię na półkowej ale odbieram tak aby temp. na głowicy się nie zmieniała. Destylat ma wtedy około 93-94%. Po rozcieńczeniu do 40 i wrzuceniu kilku szczapek dębu, po 2 tygodniach jest już zacna. Mnie osobiście koji nie odpowiadają. Lubię ten proces zacierania na ciepło ;)

Re: Muszę się pochwalić wódką zbożową...

: środa, 29 gru 2021, 13:15
autor: Skir
Dzięki. Koji już sobie odpuściłem całkowicie. Pokombinuję: część pójdzie odpęd (głowica i 10cm sprężynek miedzi) a potem na 4 pólkach z odbiorem od 92% do 60% , część druga ten sam układ tylko plus bufor i OLM. No i trzeci rzut na kolumnie z wypełnieniem x 2 z pełnym rygorem. Zobaczę co bardziej mi podejdzie.