survivol
: środa, 1 kwie 2020, 15:23
Witam, mieszkam w UK.
Od 4 lat zajmuje się winami i trochę pobawiłem się z nalewkami, z win mam spora kolekcje, kilka pozycji ciekawszych, które robiłem:
-z kawy
-z kiwi (mega fajne)
-ananasowe <- super zaskoczyło mnie
-różne owocowe (truskawka, malina, wiśnie, jabłka, czarna porzeczka moje ulubione, agrest i pewnie by się jeszcze cos znalazło)
-z rodzynek (chyba z 5 rodzai już robiłem)
-ryżowe w kilku opcjach różne przyprawy
-z zielonej herbaty
-tarninowe
-dzikiej róży
-suszone owoce z anyżem (takie świąteczne bardzo fajne, choć bardziej dla zony niż dla mnie)
Z tych, co mam jeszcze w zamiarze zrobić to na pewno hibiskusowe, żytnie, ze 100% soków eksperyment. Większość robiona z suszonych owoców, ciężko mi tu znaleźć dobre owoce. Jestem na etapie czytania i zbierania informacji na temat własnych destylacji pod nalewki i nie tylko
Jak się dowiem jak wstawic zdjecia to edytuje i podrzucę
Od 4 lat zajmuje się winami i trochę pobawiłem się z nalewkami, z win mam spora kolekcje, kilka pozycji ciekawszych, które robiłem:
-z kawy
-z kiwi (mega fajne)
-ananasowe <- super zaskoczyło mnie
-różne owocowe (truskawka, malina, wiśnie, jabłka, czarna porzeczka moje ulubione, agrest i pewnie by się jeszcze cos znalazło)
-z rodzynek (chyba z 5 rodzai już robiłem)
-ryżowe w kilku opcjach różne przyprawy
-z zielonej herbaty
-tarninowe
-dzikiej róży
-suszone owoce z anyżem (takie świąteczne bardzo fajne, choć bardziej dla zony niż dla mnie)
Z tych, co mam jeszcze w zamiarze zrobić to na pewno hibiskusowe, żytnie, ze 100% soków eksperyment. Większość robiona z suszonych owoców, ciężko mi tu znaleźć dobre owoce. Jestem na etapie czytania i zbierania informacji na temat własnych destylacji pod nalewki i nie tylko
Jak się dowiem jak wstawic zdjecia to edytuje i podrzucę