Strona 1 z 1

survivol

: środa, 1 kwie 2020, 15:23
autor: survivol
Witam, mieszkam w UK.

Od 4 lat zajmuje się winami i trochę pobawiłem się z nalewkami, z win mam spora kolekcje, kilka pozycji ciekawszych, które robiłem:

-z kawy
-z kiwi (mega fajne)
-ananasowe <- super zaskoczyło mnie :)
-różne owocowe (truskawka, malina, wiśnie, jabłka, czarna porzeczka moje ulubione, agrest i pewnie by się jeszcze cos znalazło)
-z rodzynek (chyba z 5 rodzai już robiłem)
-ryżowe w kilku opcjach różne przyprawy
-z zielonej herbaty
-tarninowe
-dzikiej róży
-suszone owoce z anyżem (takie świąteczne bardzo fajne, choć bardziej dla zony niż dla mnie)

Z tych, co mam jeszcze w zamiarze zrobić to na pewno hibiskusowe, żytnie, ze 100% soków eksperyment. Większość robiona z suszonych owoców, ciężko mi tu znaleźć dobre owoce. Jestem na etapie czytania i zbierania informacji na temat własnych destylacji pod nalewki i nie tylko :odlot:

Jak się dowiem jak wstawic zdjecia to edytuje i podrzucę ;)

Re: survivol

: czwartek, 2 kwie 2020, 09:51
autor: Optoelektron
Witaj, owocnego studiowania forum, rób notatki i kopiuj linki do interesujących Cię tematów, które zaoszczędzą dużo czasu na odnalezienie wcześniej przeczytanych wątków ;) .

Re: survivol

: czwartek, 2 kwie 2020, 10:12
autor: rozrywek
A o gronowym myślałeś?

Re: survivol

: czwartek, 2 kwie 2020, 11:31
autor: survivol
rozrywek jestem w trakcie robienia ;) udało mi się dostać ~5kg od klienta :D fuksem, już przy 2 zlaniu znad osadu już wybornie smakuje i łezka się kręci, bo muszę oddać 2 buteleczki.