Pigwowca, cytryna po maceracji ?
: czwartek, 21 sty 2021, 22:57
Witam wszystkich!
Początkiem listopada nastawiłem swoją 1 nalewkę z pigwy (nie pigwowca bo go niestety już nie dostałem)
Aktualnie się maceruje w spirytusie i planuje końcem stycznia zlewać i zasypać cukrem.
Chciałbym nieco pobić smak cytryną i tu pytanie czy na tym etapie można? Myślałem o tym żeby do tego nastawu z cukrem dodać albo sok z cytryny albo kilka plastrów cytryny?
Jak myślicie? Lub jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam.
Początkiem listopada nastawiłem swoją 1 nalewkę z pigwy (nie pigwowca bo go niestety już nie dostałem)
Aktualnie się maceruje w spirytusie i planuje końcem stycznia zlewać i zasypać cukrem.
Chciałbym nieco pobić smak cytryną i tu pytanie czy na tym etapie można? Myślałem o tym żeby do tego nastawu z cukrem dodać albo sok z cytryny albo kilka plastrów cytryny?
Jak myślicie? Lub jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam.