Strona 1 z 1

Whisky z sokiem z kwaszonych ogórków...

: piątek, 8 lut 2019, 13:42
autor: MalyJack
taka ciekawostka...

"Podobnie jak w przypadku soku z ogórków kiszonych, zalewę warto wykorzystywać kulinarnie, z powodzeniem zastąpi ocet czy sok z cytryny, jest też doskonała do przygotowania marynat. Sprawdzi się nawet w drinkach, chociażby jako dodatek do… whisky. Połączenie tego alkoholu z zalewą po korniszonach nosi nazwę "pickleback" i jest popularne w USA oraz w Wielkiej Brytanii. To oczywiście nic nowego. Woda po ogórkach to w końcu poslki patent na kaca. Napój ma kwaśno-gorzki smak. Można go pić na dwa sposoby - szota whisky popijamy wodą po ogórkach lub mieszamy oba płyny w szklance. "

źródło:
https://kuchnia.wp.pl/ogorki-konserwowe-kontra-kiszone-ktore-sa-zdrowsze-6346866495289473a

Re: Whisky z sokiem z kwaszonych ogórków...

: piątek, 8 lut 2019, 13:55
autor: nike21
Kiedyś piłem czerwonego jasia ze sprite i plasterkami świeżego zielonego ogórka. Było naprawdę dobre więc taka popita wodą po ogórach może być spoko. Spróbujemy...