Strona 1 z 1

Wino z jagody (czernica z maliną) - potwierdzona dyplomem

: piątek, 30 lis 2018, 20:13
autor: inblue
Proszę o wpisywanie się w tym wątku osób, które są dumne ze swoich recept/przepisów na trunki,
których jakość została potwierdzona nagrodą lub dyplomem, oraz pragną się nim podzielić z innymi forumowiczami.

Zacznę od mojego przepisu:
Wino z jagody (czernica z maliną).
Wykonanie. Sok z czarnych jagód rozcieńczyć syropem cukrowym 1:1 fermentować do pełnej wytrawności - 11% alkoholu.
Po skończonej fermentacji dodać 0,5 litra soku malinowego na każde 10 litrów wina. Pozostawić do dojrzewania zlane "pod korek" na dwa lata.
Weryfikacja dostępna jest tutaj.

PS - Celem wątku jest propagacja wszelakiej maści trunkotwórstwa domowego.
Jest konieczne, żeby do przepisu był dołączony skan/link dokumentu potwierdzający medalową ocenę trunku (dyplom, zestawienie).
Proszę więc o rozważne publikowanie postów.
Wpisy noszące znamiona pouczania lub hejtu (np. ja zrobiłbym to tak i tak) będą usuwane.