Strona 1 z 1

Drożdże do wina z ryżu (będzie wermut)

: niedziela, 17 lut 2019, 12:10
autor: qwerty01
Dzień dobry.
Chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie do robienia wina z ryżu/wermutu. Za pierwszym razem użyłem turbofruit yeast z biowinu i wyszło bardzo dobre. Następnym razem postawiłem z bayanus G995 i wyszło gorsze w smaku. Chciałbym spóbować na innych drożdżach, ale nie wiem jakie polecacie. Lubię mocne i słodkie wina. :)

Re: Drożdże do wina z ryżu (będzie wermut)

: niedziela, 17 lut 2019, 19:31
autor: chudi
Stosowałem do ryżu tylko i wyłącznie Tokay (suche) w saszetkach do rozmnożenia (przepis był na odwrocie). Wina słodkie i mocne mi wychodziły przy dwukrotnym dodawaniu cukru!