Wino z jabłek, a wiciskacz soku
: czwartek, 11 paź 2018, 17:52
Dzień dobry.
Postanowiłem zrobić wino z jabłek. Jako, że nie mam sokowirówki, a wyciskacz soku (PJ400) kupiłem na spróbowanie 1 kg jabłek champion. Wycisnąłem sok i jest strasznie gęsty. Czy taki gęsty sok nadaje się na produkcję wina (chcę uzyskać ok 30l wina).
Materiał video:
https://streamable.com/4rkl1
Z 1.2 kg jabłek uzyskałem 800 ml soku. Może przepuszczać jeszcze przez bardzo gęste sitko?
Postanowiłem zrobić wino z jabłek. Jako, że nie mam sokowirówki, a wyciskacz soku (PJ400) kupiłem na spróbowanie 1 kg jabłek champion. Wycisnąłem sok i jest strasznie gęsty. Czy taki gęsty sok nadaje się na produkcję wina (chcę uzyskać ok 30l wina).
Materiał video:
https://streamable.com/4rkl1
Z 1.2 kg jabłek uzyskałem 800 ml soku. Może przepuszczać jeszcze przez bardzo gęste sitko?