Krasnal-ka to ja :)
: niedziela, 18 mar 2012, 20:56
Witam wszystkich doświadczonych bardziej i mniej. Ja należę do tych drugich i dopiero zaczynam swoją przygodę z produkcją trunków. Niektóre wychodzą, inne nie. Mam jednak pewien problem, wynikający z zaniedbania (niedoczytania) i nie wiem, czy da się go jakoś naprawić. Piszę poniżej:
4 lata temu nastawiłam miód, półtorak, dodałam przegotowaną wodę, drożdże i te sprawy. Tylko nie przegotowałam miodu... Wiem, to jest sprawa zasadnicza. Miodek wyszedł nawet smaczny, ale bardzo słodki i mało klarowny. Alkohol na pewno ma, choć nie czuć go w czasie picia (ze względu na słodkość).
Czy jakoś da się reanimować ten mój quasi-miodek?
Pozdrawiam
4 lata temu nastawiłam miód, półtorak, dodałam przegotowaną wodę, drożdże i te sprawy. Tylko nie przegotowałam miodu... Wiem, to jest sprawa zasadnicza. Miodek wyszedł nawet smaczny, ale bardzo słodki i mało klarowny. Alkohol na pewno ma, choć nie czuć go w czasie picia (ze względu na słodkość).
Czy jakoś da się reanimować ten mój quasi-miodek?
Pozdrawiam