Nastaw jabłkowy
: środa, 19 sie 2020, 15:14
Nastaw jabłkowy. Będę go robił pierwszy raz w życiu.
Przepis poprawiony według wcześniejszych rad.
80l soku jabłkowego
8kg cukru
30g pożywki Activit
20g drożdży estelle
1.Będę chciał dodawać cukier do takiego zastawu ale będę go robił w beczce i nie będę widział kiedy cukier zostanie zjedzo kołony. Mam to sprawdzać przez cukromierz czy w jaki sposób?
2.Jak maksymalnie długo mam taki zastaw fermentować?
3. W jaki sposób rozpuszczać pożywkę i drożdże?
4. Do tego nastawu jaką nalać wodę (zimną, letnią czy ciepłą)?
5. Z kilograma jabłek ile wychodzi tak mniej więcej soku?
6. Jak go przepuszczę przez węgiel aktywny to nie straci aromatu?
7. Jaki będzie leciał procent jak go będę przepuszczał?
Przepis poprawiony według wcześniejszych rad.
80l soku jabłkowego
8kg cukru
30g pożywki Activit
20g drożdży estelle
1.Będę chciał dodawać cukier do takiego zastawu ale będę go robił w beczce i nie będę widział kiedy cukier zostanie zjedzo kołony. Mam to sprawdzać przez cukromierz czy w jaki sposób?
2.Jak maksymalnie długo mam taki zastaw fermentować?
3. W jaki sposób rozpuszczać pożywkę i drożdże?
4. Do tego nastawu jaką nalać wodę (zimną, letnią czy ciepłą)?
5. Z kilograma jabłek ile wychodzi tak mniej więcej soku?
6. Jak go przepuszczę przez węgiel aktywny to nie straci aromatu?
7. Jaki będzie leciał procent jak go będę przepuszczał?