Na raz czy na dwa razy?
: czwartek, 7 sie 2014, 10:23
Mam do puszczenia około 6l 35% surówki rumowej, którą chcę rozcieńczyć do 20% (tak robiłem do tej pory).
Niestety dysponuje tylko 10l alembikiem i nie ma opcji zeby się to zmieściło na raz ( teoretycznie wychodzi ponad 10l po rozcieńczeniu).
Zastanawiam się więc czy lepiej rozcieńczyc do 20% i puścic na dwa razy czy np. do 27% (wyjdzie 8l) i pogonić wszystko na raz? Dużo łatwiej byłoby mi to zrobic na raz ale nie wiem jak będzie z jakością urobku. Jeśli podzielę to na 2 partie to nie wiem czy za dużo nie strace na cięciu przed- i po- gonów.
Doradzicie coś?
Pzdr,
Jakub
Niestety dysponuje tylko 10l alembikiem i nie ma opcji zeby się to zmieściło na raz ( teoretycznie wychodzi ponad 10l po rozcieńczeniu).
Zastanawiam się więc czy lepiej rozcieńczyc do 20% i puścic na dwa razy czy np. do 27% (wyjdzie 8l) i pogonić wszystko na raz? Dużo łatwiej byłoby mi to zrobic na raz ale nie wiem jak będzie z jakością urobku. Jeśli podzielę to na 2 partie to nie wiem czy za dużo nie strace na cięciu przed- i po- gonów.
Doradzicie coś?
Pzdr,
Jakub