Strona 2 z 2

Re: Przepis na domowy Parmezan

: sobota, 5 sty 2013, 11:18
autor: gonzek
Czyli coś na podobieństwo Goudy. W takim razie woskujesz już po wysoleniu, ja bym dał mu jeszcze z 2 tygodnie w temperaturze pokojowej wstępnego dojrzewania przed zawoskowaniem.
Jeśli chciałbyś wosk to jest w naszym sklepie: http://sklep.serowar.pl/pl/c/Powloki-do-serow/5
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w agrovis wosk mieli droższy - chyba ponad 20 zł.

Re: Przepis na domowy Parmezan

: niedziela, 6 sty 2013, 10:21
autor: Rosiak
Kolego jesli chcesz woskowac to zamiast nacierania sera sola polecalbym Ci solanke (latwiejsza w uzyciu i powierzchnia sera jest czysta) Przed woskowaniem ser musi troche lezakowac.

Re: Przepis na domowy Parmezan

: niedziela, 6 sty 2013, 14:08
autor: cafekot
Dzięki za porady - jak wyjdzie coś znośnego to się pochwale.