Destylat z winem wiśniowym w dębie ?
: środa, 25 paź 2017, 21:41
Witam
Starałem się szukać tematu nad którym rozmyślam i nie mogłem znaleźć coś co by było zbieżne z moim pomysłem
Możliwe że słabo szukałem ?
Chodzi mi o to czy może jakiś z kolega robił taki trunek który w swoim składzie miał by destylat, czysty rektyfikat cukrowy albo lepiej destylat np z wiśni bądź winogron czy gruszek . Rozcieńczony z wodą i b.dobrym winem wiśniowym a następnie wlanym do beczki dębowej albo zasypany chipsami dębowymi lub wiśniowymi ? I poddany działaniu czasu.
Jeśli tak to proszę o informacje czy taki trunek ma sens jak smakuje itp.
Starałem się szukać tematu nad którym rozmyślam i nie mogłem znaleźć coś co by było zbieżne z moim pomysłem
Możliwe że słabo szukałem ?
Chodzi mi o to czy może jakiś z kolega robił taki trunek który w swoim składzie miał by destylat, czysty rektyfikat cukrowy albo lepiej destylat np z wiśni bądź winogron czy gruszek . Rozcieńczony z wodą i b.dobrym winem wiśniowym a następnie wlanym do beczki dębowej albo zasypany chipsami dębowymi lub wiśniowymi ? I poddany działaniu czasu.
Jeśli tak to proszę o informacje czy taki trunek ma sens jak smakuje itp.