Strona 1 z 1

Buraczki z papryką

: wtorek, 9 sie 2011, 14:47
autor: pantygrys
• 3 kg buraków, 6 dużych cebul, 4 czerwone papryki

• Zalewa: 1 szkl. octu, 1 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 1 łyżka soli



Etapy przygotowania


1. Buraki ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; papryki cebule pokroić w kostkę.

2. Składniki zalewy wymieszać i zagotować.

3. Buraki wymieszać z zalewą, nakładać do słoików i pasteryzować ok. 10 min.

4. Ja osobiście dodaje jeszcze 2 papryczki chilii dla pikanterii.
Ogólnie smak słodko kwasny, lekko ostrawy do pieczonego mięsa lub kotletów mielonych rewelacyjna przystawka na zimowe obiadki.

Re: Buraczki z papryką

: wtorek, 9 sie 2011, 15:25
autor: Diesel
Potwierdzam moja mama zawsze takie robi :D . Najlepsze do mielonych :D .

Pozdrawiam TDi