Strona 1 z 1

Pierwszy raz

: sobota, 31 sie 2019, 22:45
autor: foto123
Witam wszystkich.
Małe pytanko zrobiłem swój pierwszy destylat i wyszło troszkę słodkie. nastaw był z cukru. 12 kg cukru, 50 l wody i do tego drożdże.

temp. na kegu 90'C na kolumnie 78,80 C .
kapało całkiem przyzwoicie ale świeży destylat odrobinę za słodki.
Pytanie do doświadczonych kolegów. Czy tak ma smakować:
Nadmienie że sprzęt z 6 zimnymi palcami. Kolumna 140 cm dwa odstojniki.

Re: Pierwszy raz

: wtorek, 1 paź 2019, 08:11
autor: użytkownik usunięty
Cześć. Zapoznaj się z tym-
kunszt-rektyfikacji-a-posmak-destylatu-t15520.html?hilit=S%C5%82odki%20destylat
I tym slodki-zapach-i-smak-destylatu-t2959.html#p39771
Pozdrawiam :D