Witam serdecznie kolegów,
mam takie pytanie techniczno chemiczne: zrobiłem urobek z winogrona i zastanawiam się czy ma takie same właściwości co z jabłek?
Głównie chodzi mi o reakcję z miedzią. Jak zrobiłem z jabłek to wytrącił się zielonkawy osad po rozcieńczeniu z wodą. Tego z winogrona nie rozcieńczałem i zostawiłem tak jak jest.
Koledzy z forum mówili, że przy jabłkach tak się zdarza a przy winogronach?
Jeśli macie jakiś info to proszę o dajcie znać
Urobek z winogrona
-
- Posty: 2918
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 552 razy