ZACIER Z MĄKI PSZENNEJ
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
- Posty: 179
- Rejestracja: piątek, 7 sie 2009, 20:32
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Wszystkie domowe
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Woj.Łódzkie
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: ZACIER Z MĄKI PSZENNEJ
O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Mógł by ktoś mi podać proporcje mąki pszennej i słodu pszennego , bo chciał bym zrobić zacier właśnie z mąki ponieważ mam jej spore ilości w domu i nie chciał bym żeby się zmarnowało. Już mój pierwszy zacier zbożowy w życiu właśnie fermentuje 5kg słodu pszenicznego , 14 l wody i 7 g drożdży gorzelniczych. Mam w domu również sporo pszenicy więc jest materiał do tworzenia zacierów i potem do destylowania wspaniałych destylatów zbożowych. Gdzieś KWACHU w jakimś poście podał przepis na zacier z mąki tyle , że z żytnej i moje pytanie brzmi czy zamiast mąki żytnej mógł bym użyć mąki pszennej i czy trzeba by było dodawać słód?
O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!