Nastaw z soku jabłkowego

Produkcja koniaku, brandy, śliwowicy, kalwadosu i innych nektarów które można uzyskać z owoców.

majster1
200
Posty: 216
Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/
Ulubiony Alkohol: cydr
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kontakt:

Post autor: majster1 »

mi czasami stare drożdże nie chcą ruszyć, ale jak jest piana to powinno być dobrze, powąchać czy smierdzi drożdżami.
Polskie soki naturalne PolskiSok.pl
promocja

użytkownik usunięty
Re: Nastaw z soku jabłkowego

Post autor: użytkownik usunięty »

Serwus :ok:
Piana często jest oznaką zafermentowania - fakt. Ale czy piana nie powstaje podczas tłoczenia, wyciskania owoców ? Niebawem się dowiemy.

majster1
200
Posty: 216
Rejestracja: poniedziałek, 12 kwie 2021, 10:58
Krótko o sobie: Naturalne soki 100% NFC tłoczone na zimno.
https://polskiepomidory.com.pl/
Ulubiony Alkohol: cydr
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Kontakt:
Re: Nastaw z soku jabłkowego

Post autor: majster1 »

troche piany powstaje, ale szybko opada, nie powinna się długo utrzymywać. Piana przy tłoczeniu to tylko powietrze, tlen i dwutlenek węgla, który szybko znika.
Polskie soki naturalne PolskiSok.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy owocowe”