Witam
Dostałem kilka puszek gruszek pokrojonych w kostkę i zalanych wodą.
W 1 puszce jest wg. etykiety 3,2 kg gruszek.
Jak myślicie wrzucać je bezpośrednio do fermentatora czy zrobić pulpę (keg z grzałką)
W jakiej ilości dodać takich gruszek na 25 l nastawu?
pozdrowienia dla psotników
Gruszki z konserwy
-
- Posty: 5374
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 664 razy
- Kontakt:
Re: Gruszki z konserwy
Przeczytaj skład i zobacz co tam siedzi- być może ma tyle chemii, że drożdże tego nie tkną.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"