RafModel

Przedstaw się naszej społeczności, napisz kilka słów o sobie, kim jesteś, co robisz i co cię tu sprowadza. Napisz cokolwiek chcesz na swój temat a my Cię radośnie powitamy :)
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK :)

2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.

3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.

4. Multikonta - kasujemy i banujemy

Autor tematu
RafModel
5
Posty: 5
Rejestracja: piątek, 27 sty 2023, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Miód pitny, piwo pszeniczne, nalewki - Jägermeister
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 8 razy

Post autor: RafModel »

Witam Państwa
Nazywam się Rafał. Nick RafModel pochodzi z innego zainteresowania na FB można sprawdzić ;-). Razem z moją połową zaczynamy bawić się miodem pitnym trójniakiem. Na początek postawiliśmy trójniaka syconego z miodu kwiatowego na drożdżach Zamoyskich z pożywkami, zakwasami, mierzeniem ph i Blg. Oczywiście 3 miechy czytania myślenia. Nastaw stoi od tygodnia i sobie bombelkuje. Fermentacji z pianą nie ma. Za tydzień otworze i zobaczę co tam we wskaźnikach słychać.
Dziękuje wszystkim znawcom za dzielenie się swoją wiedzą i spostrzeżeniami. Podoba nam się to forum.
Pozdrawiam RM
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Góral bagienny
2500
Posty: 2918
Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Owocówki
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 129 razy
Otrzymał podziękowanie: 552 razy
Re: RafModel

Post autor: Góral bagienny »

:witam: Na tym zacnym forum.
Miodów nie robiłem ale dużo czytam i tydzień przy miodzie to trochu mało żeby sprawdzać :scratch:
Ale na pewno spacjaliści od miodów się odezwą.
Powodzenia :ok:
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM :D

Autor tematu
RafModel
5
Posty: 5
Rejestracja: piątek, 27 sty 2023, 18:39
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Miód pitny, piwo pszeniczne, nalewki - Jägermeister
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 8 razy
Re: RafModel

Post autor: RafModel »

Myślę, że każdy musi poeksperymentować na początku. Źle się wyraziłem otworze po dwóch tygodniach :-)
Awatar użytkownika

jakis1234
2500
Posty: 2581
Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
Status Alkoholowy: Winiarz
Podziękował: 235 razy
Otrzymał podziękowanie: 452 razy
Re: RafModel

Post autor: jakis1234 »

Witaj
A miód zostaw w spokoju, ewentualnie możesz dodać pożywkę.
Nie ruszaj go dopóki nie skończy fermentacji i nie zacznie się klarować.
Nie wiem w jakiej temperaturze masz ten miód, ale to kwestia miesięcy, a nie tygodni.
Pozdrawiam z opolskiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj Się!”