Daffi0808
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
Autor tematu - Posty: 8
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Dobre wino, Bimberek, piwo w upalne dni.
- Podziękował: 1 raz
Witam wszystkich,
Mam na imię Grzegorz, od kilku lat robiłem wino. zaciekawił mnie serial bimbrownicy, więc postanowiłem spróbować sam zacząć produkować samogon na własny użytek. Od zawsze w mojej rodzinie był spożywany bimberek. Niestety osoba która się na tym znała odeszła.
Jestem na tym forum by poszerzać swoją wiedzę.
Mam na imię Grzegorz, od kilku lat robiłem wino. zaciekawił mnie serial bimbrownicy, więc postanowiłem spróbować sam zacząć produkować samogon na własny użytek. Od zawsze w mojej rodzinie był spożywany bimberek. Niestety osoba która się na tym znała odeszła.
Jestem na tym forum by poszerzać swoją wiedzę.
-
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 162 razy
- Otrzymał podziękowanie: 304 razy
-
- Podziękował: 4 razy
Re: Daffi0808
Witaj!
Nie wiem czy akurat dokument "bimbrownicy" jest dobrym spojrzeniem na ten świat, bo akurat ich sposoby na produkcje są dalekie od tych które mamy tu w Polsce i takie które dają świetny końcowy produkt.
Najważniejsze jest jednak to, że po obejrzeniu jest zajawka na produkcje!
Powodzenia!
Nie wiem czy akurat dokument "bimbrownicy" jest dobrym spojrzeniem na ten świat, bo akurat ich sposoby na produkcje są dalekie od tych które mamy tu w Polsce i takie które dają świetny końcowy produkt.
Najważniejsze jest jednak to, że po obejrzeniu jest zajawka na produkcje!
Powodzenia!
-
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowanie: 481 razy
Jak widzę podejście tych gości to myślę , że w 95% produkt jest beznadziejny (zwykły śmierdzący bimber). Teraz w nowych odcinkach pojawiają się lepsze sprzęty (coś w rodzaju kolumny półkowej), widać również pewną ewolucje metod. Ale nadal są daleko za nami
Skąd wiesz jaki jest ten "świetny końcowy produkt"? Znam gościa , który wypił mi przedgon i powiedział, ze lepszego bimbru w życiu nie pił...Domin_Kielon pisze: ich sposoby na produkcje są dalekie od tych które mamy tu w Polsce i takie które dają świetny końcowy produkt.
Jak widzę podejście tych gości to myślę , że w 95% produkt jest beznadziejny (zwykły śmierdzący bimber). Teraz w nowych odcinkach pojawiają się lepsze sprzęty (coś w rodzaju kolumny półkowej), widać również pewną ewolucje metod. Ale nadal są daleko za nami
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Chyba raczej intencja @Domin_Kielon była zupełnie inna... ja to zrozumiałem że serial "Bimrownicy" to nie jest najlepszy wzorzec. Natomiast nasze metody dają świetny produkt.Doody pisze:Skąd wiesz jaki jest ten "świetny końcowy produkt"? Znam gościa , który wypił mi przedgon i powiedział, ze lepszego bimbru w życiu nie pił...Domin_Kielon pisze: ich sposoby na produkcje są dalekie od tych które mamy tu w Polsce i takie które dają świetny końcowy produkt.
″Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.„
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Podziękował: 4 razy
Mod.
Nie cytuj, cytatów.
Dokładnie o to mi chodziłoChyba raczej intencja @Domin_Kielon była zupełnie inna... ja to zrozumiałem że serial "Bimrownicy" to nie jest najlepszy wzorzec. Natomiast nasze metody dają świetny produkt.
Mod.
Nie cytuj, cytatów.
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 mar 2022, 12:05 przez radius, łącznie zmieniany 1 raz.