Witam mam 33 lata, jestem kucharzem, w wieku 19 lat zaczęła się moja historia z gastronomia, jako młody chłopka szukałem grosza żeby mieć na swoje potrzeby, pamiętam że zarabiałem wtedy 50zl za 12h pracy, plus był taki ze mogłem jeść ile chciałem, stawka wydaje się śmieszna patrząc przez pryzmat czasu ale nie żałuję czasu spędzonego w mojej pierwszej pracy, pracowałem na produkcji w chińskiej restauracji w galerii handlowej Arkadia, codziennie miałem olbrzymie ilości warzyw i mięsa do obrania i pokrojenia np. 6 skrzynek pieczarki w plasterki, 2 worki cebuli do obrania i pokrojenia czy 20kg piersi w paski, jak, się można domyśleć nauczyłem się tam kroić potem trafiła się z polecenia kolejna praca, i tak to szło dalej aż do dziś, nie chodzielm do szkoły gastronomicznej po prostu po jakimś czasie pokochałem to co robię, dziś prowadzę 2 bary mleczne w Warszawie, zawsze lubiłem kolorowe vodki smakowe, pamiętam pierwsza jaka była na rynku nie licząc wiśniowka to cytrynówka, bywały takie weekendy że wykupowalismy wszystkie 0,5ljakie były w sklepach i trzeba było później brać np. 20 100ml (setek).
Od kilku lat marzyłem o tym żeby zacząć robić swoje nalewki (wiadomo domowe najlepsze bez chemii itp.), ale na marzeniach się kończyło, aż pewnego dnia pojechałem ze znajomym na morsowania i poznałem tam człowieka który je robił i raczył nas w saunie w przerwach między morsowaniem, postanowiłem wziąść przepis od tego chłopaka i w końcu spróbować zrobić to sam, niestety był to mój pierwszy i ostatni raz kiedy byłem w tym sezonie na morsowaniu z różnych przysczyn, chłopaki do tej pory się śmieją ze wziąłem przepis i ślad po nie zaginął nazywając mnie lipcowym morsem.
Morsowalem w tym roku i od lutego zacząłem robić nalewki, znalazłem to forum w komentarzu pod przepisem na nalewke, zaciekawił mnie wpis komentującej osoby która polecała to forum że nie zgadza się z przepisem iz maliny z alkoholem trzyma się 5/6 dni i o to jestem aby, doskonalić swoje umiejętności
Gutek
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 1047
- Rejestracja: wtorek, 31 mar 2020, 21:29
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy