Przeróbka aparatury
Regulamin forum
Jeśli nie potrafisz odnaleźć odpowiedniego działu dla siebie utwórz tutaj nowy temat a my go umieścimy w odpowiednim forum.
Jeśli nie potrafisz odnaleźć odpowiedniego działu dla siebie utwórz tutaj nowy temat a my go umieścimy w odpowiednim forum.
-
- Posty: 4905
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 844 razy
Re: Przeróbka aparatury
Kupują jakieś ciołki po taniości po wujkach ciotkach i innych aliebadziewiach gnioty i tu przychodzą z płaczem.
Czy wy wszyscy nie macie dosyć tego biadolenia?
Jesteśmy w stadium dywagacji o beczkach. Starzeniu. O trunkach. O owocach.
Naszych i egzotycznych.
O gatunkach tych owoców. O grzybkach jakie zastosujemy.
O metodach klarowania.
O prostym destylatorze.
O bardzo skomplikowanych konstrukcjach.
Rozwojowych.
A nie w kółko pitolenie o typowym zestawie z dwoma odstojnikami i co z tym teraz to zrobić.
Przecież to naprawdę idzie dostać pierdolca.
Jedż do wujka uwalcie mnóstwo bimbru niech was skopie.
Bardzo cię przepraszam kolego. Nikt tu wrogiem nie jest. Ale czas na refleksję.
A ja mam sedecznie dosyć.filazaf pisze:Hejka, właśnie poznałem się z wujasem na weselu i była mowa o destlowaniu. Płaczę mi że ma kolumnę z odstojnikami i mu max 70 %na tym wychodzi. Podacie linka do przeróbki na prawdziwą kolumnę. Wiem że na forum widziałem ładne schematy.
Kupują jakieś ciołki po taniości po wujkach ciotkach i innych aliebadziewiach gnioty i tu przychodzą z płaczem.
Czy wy wszyscy nie macie dosyć tego biadolenia?
Jesteśmy w stadium dywagacji o beczkach. Starzeniu. O trunkach. O owocach.
Naszych i egzotycznych.
O gatunkach tych owoców. O grzybkach jakie zastosujemy.
O metodach klarowania.
O prostym destylatorze.
O bardzo skomplikowanych konstrukcjach.
Rozwojowych.
A nie w kółko pitolenie o typowym zestawie z dwoma odstojnikami i co z tym teraz to zrobić.
Przecież to naprawdę idzie dostać pierdolca.
Jedż do wujka uwalcie mnóstwo bimbru niech was skopie.
Bardzo cię przepraszam kolego. Nikt tu wrogiem nie jest. Ale czas na refleksję.
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
-
- Posty: 2896
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 1047
- Rejestracja: wtorek, 31 mar 2020, 21:29
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy
Re: Przeróbka aparatury
Kolego, nie wyciągnie na tym sprzęcie więcej, niż 70%, jeśli go znacząco nie przerobi. Jeśli myśli, że coś tam doklei i już, to jest w błędzie.
Poszukaj na forum "Potstill - przystawka refluksowa"
Wystarczy prosta miedziana spirala i już będzie w stanie osiągnąć w granicach 90%.
Dobrze, że pytasz. Wszystko, co służy rozwojowi, jest na plus.
Poszukaj na forum "Potstill - przystawka refluksowa"
Wystarczy prosta miedziana spirala i już będzie w stanie osiągnąć w granicach 90%.
Dobrze, że pytasz. Wszystko, co służy rozwojowi, jest na plus.
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach!
-
- Posty: 2875
- Rejestracja: środa, 6 mar 2019, 20:40
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Owocówki
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 129 razy
- Otrzymał podziękowanie: 549 razy
Re: Przeróbka aparatury
Liczy się smak nie %
Podaj mu linka do forum niech poczyta , zrobi parę owocówek, trochu zatrze i może wtedy zmieni zdanie
Na co mu więcej przeca i tak musi rozcieńczyć do piciafilazaf pisze: Płaczę mi że ma kolumnę z odstojnikami i mu max 70 %na tym wychodzi.
Liczy się smak nie %
Podaj mu linka do forum niech poczyta , zrobi parę owocówek, trochu zatrze i może wtedy zmieni zdanie
Ostatnio zmieniony sobota, 17 lip 2021, 11:53 przez Góral bagienny, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co " wyprodukuje " nazywam BIMBERKIEM