Drożdże do zacierów zbożowych - które najlepsze?
-
- Posty: 138
- Rejestracja: niedziela, 3 lis 2019, 20:26
- Krótko o sobie: typowy słowianin co za kołnierz nie wylewa ;)
bimbrownik z wyboru - Ulubiony Alkohol: ten który ma "ukrytą moc" i atakuje z zaskoczenia
- Status Alkoholowy: Producent Nalewek
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: Drożdże do zacierów zbożowych - które najlepsze?
Niestety ale ja nie mam w czym zacieru ugotować, zamierzam je na skrobię puścić - tylko na to mogę sobie pozwolić. Jeśli są chętni na testy, to ostatnie dni na kompletowanie zamówienia grupowego. Można odwiedzić wątek który znajduje się na forum.przegab pisze:To napisz jak Ci się sprawdziły. Co zacierałeś z nimi?
Ach! ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem,
To tylko nasze, co dziś zjemy i wypijem!
Jacek Soplica vel Ksiądz Robak
To tylko nasze, co dziś zjemy i wypijem!
Jacek Soplica vel Ksiądz Robak
-
- Posty: 468
- Rejestracja: wtorek, 27 wrz 2011, 11:37
- Krótko o sobie: Spokojny i uczynny ze mnie chłop.
- Ulubiony Alkohol: łiskacz domowy
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Lokalizacja: Wschodnie Mazowsze
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 76 razy
Re: Drożdże do zacierów zbożowych - które najlepsze?
Swego czasu przeprowadziłem, że tak powiem, wstępne eksperymenty porównawcze:
https://alkohole-domowe.com/forum/topic17412.html
Obiecuję sobie do nich powrócić, gdyby moje moce przerobowe się powiększyły. Temat jest wart dogłębnego zbadania, bowiem różnice faktycznie istnieją. Chociaż nie sposób wskazać idealnego szczepu. To bowiem zależy, przede wszystkim, od gustu bimbrownika.
https://alkohole-domowe.com/forum/topic17412.html
Obiecuję sobie do nich powrócić, gdyby moje moce przerobowe się powiększyły. Temat jest wart dogłębnego zbadania, bowiem różnice faktycznie istnieją. Chociaż nie sposób wskazać idealnego szczepu. To bowiem zależy, przede wszystkim, od gustu bimbrownika.
Re: Drożdże do zacierów zbożowych - które najlepsze?
Do starzonych zbożówek ja używam:
1. SAFSPIRIT M-1 WHISKY MALT - zdecydowanie są OK, zwłaszcza w dolnych temperaturach fermentacji,
2. COBRA WHISKY YEAST - jak dla mnie mogą być,
3. PROFESSIONAL WHISKY YEAST - jakoś średnio mi pasują, według mnie przebijają przedgony i ogólnie jakoś tak bimbrowo... Ale zależy kto co lubi...
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
1. SAFSPIRIT M-1 WHISKY MALT - zdecydowanie są OK, zwłaszcza w dolnych temperaturach fermentacji,
2. COBRA WHISKY YEAST - jak dla mnie mogą być,
3. PROFESSIONAL WHISKY YEAST - jakoś średnio mi pasują, według mnie przebijają przedgony i ogólnie jakoś tak bimbrowo... Ale zależy kto co lubi...
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka