Witam, nazywam się Łukasz, 40 lat, na co dzień z Warszawy.
Czytam to forum już jakiś dłuższy czas, uczę się od Was i inspiruję.
Na co dzień duża państwowa firma, po pracy 4x4 i psota Przede wszystkim bimberek, którym zaraziłem się od Teścia (z Podlasia!), dodatkowo wino, bo mam dostęp do różnych owoców.
Jeśli chodzi o bimberek to głównie cukrówka (raz śliwka była), metodami pot still i aabratek.
Mam trzech szwagrów, więc jest dla kogo robić
pozdrawiam.
Łukasz.
Majamil
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
-
- Posty: 2586
- Rejestracja: sobota, 30 lip 2016, 16:57
- Ulubiony Alkohol: Zależy od nastroju i dostępności.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Podziękował: 236 razy
- Otrzymał podziękowanie: 453 razy
Re: Majamil
Witaj i czytaj
40 lat i jeszcze psocisz?
Ja tam wolę destylować.
https://alkohole-domowe.com/forum/topic21350.html
Masz aabratka? Jaki?
40 lat i jeszcze psocisz?
Ja tam wolę destylować.
https://alkohole-domowe.com/forum/topic21350.html
Masz aabratka? Jaki?
Pozdrawiam z opolskiego.
-
- Posty: 1047
- Rejestracja: wtorek, 31 mar 2020, 21:29
- Krótko o sobie: Uczmy się nie wyważać otwartych drzwi.
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowanie: 175 razy
Re: Majamil
Cały alkohol jest w kolumne. Dobrze, że bez bufora 7l!
A tak swoją drogą, jeśli na PS odcinasz lepiej, niż na kolumnie zasypowej, to coś jest grubo nie tak. Czy to ze sprzętem, czy to z procesem.
Nic nie odcina lepiej, niż kolumna.
O kurczaki, rura 70mm, a garnek 30l? Toż to trzeba proces kończyć, zanim w ogóle się zacznieMajamil pisze:AAbratka mam w wersji uproszczonej. Nie wiem czy jest na to jakaś fachowa nazwa, symbolika.
Rura 70 mm i 1,4 m wypełnienia, pod spodem garnek (30l) z dwoma grzałkami, sterownik własnej roboty.
Używałem już 6 razy i wole od pot still. Ładnie odcina, bardziej przewidywalna na początku.
Cały alkohol jest w kolumne. Dobrze, że bez bufora 7l!
A tak swoją drogą, jeśli na PS odcinasz lepiej, niż na kolumnie zasypowej, to coś jest grubo nie tak. Czy to ze sprzętem, czy to z procesem.
Nic nie odcina lepiej, niż kolumna.
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach!