Wzrost temperatury czynnika chłodzącego w czasie zalania kolumny.

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...

Autor tematu
wawaldek11
2500
Posty: 2914
Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Podziękował: 159 razy
Otrzymał podziękowanie: 298 razy

Post autor: wawaldek11 »

Pojawił się mały problem ze wzrostem ( lub nie) temperatury wody wychodzącej ze skraplacza - https://alkohole-domowe.com/forum/topic ... 67#p233962
Może ktoś by zrobił wcześniej taki eksperyment: po ustaleniu mocy do zalania i przepływu wody pomierzyć t. wody na wyjściu ze skraplacza do momentu zalania widocznego w wizjerze. I napisał - wzrasta, czy nie.
Ostatnio zmieniony sobota, 26 wrz 2020, 11:35 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Waldek
alembiki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”