Witam,
Szukam odpowiedzi dlaczego dodaje się zboże do nastawów owocowych. Chodzi o małą ilość. Jaka to ma funkcję ? Widziałem u niektórych na YT.
Nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
dodawanie zboża do wina owocowego
-
- Posty: 19
- Rejestracja: niedziela, 19 lip 2020, 05:02
- Krótko o sobie: Piję kiedy jestem wściekły, smutny, wesoły, głodny, wystraszony, znudzony. Właściwie to nie piję tylko jak śpie.
- Ulubiony Alkohol: Każdy
- Status Alkoholowy: Drinker
- Lokalizacja: Niebo
- Podziękował: 15 razy
-
- Posty: 112
- Rejestracja: środa, 4 lis 2020, 15:36
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Forum alkohole-domowe
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: dodawanie zboża do wina owocowego
Przepraszam za odświeżanie tematu ale widzę że nie została żadna informacja na temat "zboża" uwzględniona w tym temacie.
Mianowicie, można zrobić wino z żyta i jest podobno bardzo smaczne, tak więc to co widziałeś prawdopodobnie było wino z dodatkiem jak wcześniej napisałem żyta.
I tak, dodaje się go by oddał swój smak i armat.
Zazwyczaj robi się owe wino żytnie z połączeniem np. różnych przypraw , rodzynek, dzikiej róży, żurawiny czy też samego dodatku do innych win.
Mianowicie, można zrobić wino z żyta i jest podobno bardzo smaczne, tak więc to co widziałeś prawdopodobnie było wino z dodatkiem jak wcześniej napisałem żyta.
I tak, dodaje się go by oddał swój smak i armat.
Zazwyczaj robi się owe wino żytnie z połączeniem np. różnych przypraw , rodzynek, dzikiej róży, żurawiny czy też samego dodatku do innych win.
Pozdrawiam
Temat własny:
Temat własny:
Treść ukryta: