Na razie nie. To są 40A i powinny dać radę na golasa..Gacek pisze:Nie stosujesz żadnego radiatora do SSR-ów?
Zobaczymy.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Na razie nie. To są 40A i powinny dać radę na golasa..Gacek pisze:Nie stosujesz żadnego radiatora do SSR-ów?
Miernik. Moc, napięcia, prąd, zużycie.Woodworm pisze:robert4you pisze:Wreszcie sterownik znalazł pudełko.
Co masz w pokrywie skrzynki dołożone?
Ten sterownik nie obsługuje zalania automatycznego.aakk pisze:Czyli przy chwilowym zaniku zasilania musimy od nowa przeprowadzać stabilizację itd? Po jakim czas ie zapisuję się temperatura dnia?
Też długo szukałem i okazało się że wina była jednego z DS który jak dostał temperatury to wariował zalecając one-wire.sikorex pisze:Na poprzednim twoim sterowniku zdarzało się (nie zawsze), że wskakiwała na sekundę temp -127. Mimo sprawdzenia połączeń, nie znalazłem przyczyny. Obstawiam problem z zasilaniem, ale tam proces mogłem kontynuować. W obecnej, nowej wersji, takiej kontynuacji nie zrobię i z moim problem czujnika lub zasilania nigdy nie ukończę procesu. Wolałbym być nękany powiadomieniami o awarii czujnika, ale proces dokończyć.
robert4you pisze:Na razie nie. To są 40A i powinny dać radę na golasa..Gacek pisze:Nie stosujesz żadnego radiatora do SSR-ów?
Zobaczymy.
halls pisze:Ato ciekawy temat...
Ja też mam SSR40 na grzałce 2000W i nic się nie grzeje.
Wprawdzie mam solidny radiator ale sprawdzałem temperaturę i wydaje mi się ze zimny..
Mam ustawione na 20-25%. grzeję ok 2400W (rura 60,3)
@robert4you dzięki za fotografie twojego sterownika.
Już się czerwieniłem, że moja konstrukcja to bałagan ... ale NIE, ale NIE (jak w kabarecie o Królu i Macieju)
robert4you pisze:Jutro zrobię testy obciążeniowe - zobaczymy. Jednego jestem pewien, wentylator nie jest potrzebny.
Nastaw jeszcze"robi". Jest szansa że do jutra skończy..Gacek pisze:robert4you pisze:Jutro zrobię testy obciążeniowe - zobaczymy. Jednego jestem pewien, wentylator nie jest potrzebny.
Udało Ci się zrobić testy pod obciążeniem?
A może prowadziłeś już proces na nowym sprzęcie?
Wygraj po prostu kod za pomocą Arduino IDE.Woodworm pisze:utknołem zaraz na początku, nie mogę zainstalować firmware do ESP32.
Mam zainstalowany ESP32 download Tool V3.8.5
Wróć do „Kontrola procesu destylacji”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości