Nicolas, pamiętaj, że 90% sukcesu owocówki to umiejętności operatora. Dziel na frakcje i po jakimś czasie mieszaj to, co ci podchodzi.
A potem zostaw destylat w spokoju na kilka miesięcy, aż nabierze ogłady
Bufor czy katalizator?
-
- Posty: 28
- Rejestracja: poniedziałek, 2 gru 2019, 20:06
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Re: Bufor czy katalizator?
Serwus.
Nie wyobrażam sobie braku miedzi w zestawie.
Bez miedzi, czy to w buforze czy to w katalizatorze (dedykowanym) ani rusz.
Czy kiedykolwiek, pracując przy cukrowkach płualiście wypełnienie miedziane? Zapewne. Jakie było, jak wyglądało? Czy było zielonkawo-niebieskie, może sczerniało? Ale po wypłukaniu roztworem kwasku było ok? Miedź działa, stosuj tylko przy 1wszych odpędach. Dalej można się obyć. Odpowiadając na dylemat- bufor ze sprężynkami Cu w odpowiedniej ilości. Drugi, trzeci proces z wypełnieniem KO.
Nie wyobrażam sobie braku miedzi w zestawie.
Bez miedzi, czy to w buforze czy to w katalizatorze (dedykowanym) ani rusz.
Czy kiedykolwiek, pracując przy cukrowkach płualiście wypełnienie miedziane? Zapewne. Jakie było, jak wyglądało? Czy było zielonkawo-niebieskie, może sczerniało? Ale po wypłukaniu roztworem kwasku było ok? Miedź działa, stosuj tylko przy 1wszych odpędach. Dalej można się obyć. Odpowiadając na dylemat- bufor ze sprężynkami Cu w odpowiedniej ilości. Drugi, trzeci proces z wypełnieniem KO.