Bagietka z masłem czosnkowym i serem.

Coś, co można łatwo i szybko przygotować na zagrychę.

Autor tematu
EmmaWilliams61
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 12 lut 2020, 13:00
Krótko o sobie: Jestem fajną kobietą:)
Kontakt:

Post autor: EmmaWilliams61 »

Szybka, smaczna i tania przekąska. Łatwa do przyrządzenia.

Składniki:
2 bagietki
150 g masła (miękkie - temp. pokojowa)
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
żółty ser

Miękkie masło rozrabiamy widelcem i dodajemy czosnek - przeciśnięty przez praskę lub starty na tarce. Dodajemy szczyptę soli. Siekamy natkę pietruszki. Dodajemy do masła i wszystko ze sobą mieszamy.

Bagietki kroimy na mniejsze kawałeczki - po skosie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Smarujemy masłem nasze male kawałki bagietki, z 2 stron i odkładamy na blachę. Część posypujemy z 1 strony startym serem. Na ok. 12 minut wkładamy do piekarnika :)

Pachnie i smakuje wyśmienicie. Smacznego!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakąski Domowe”