Poszukuję dobrego wykonawcy

Góral bagienny pisze:Nadwyżkę odbierasz zimą ale z ubytkiem 20% Tak to powinno działać
Nie jest istotny. O to, na szczęście, zadbał ustawodawca. Okresy rozliczeniowe są różne, rok, pół roku, dwa miesiące. Ważne jest co innego. Otóż, dla przykładu, energia elektryczna wysłana do sieci w maju i niewykorzystana od razu wchodzi do tzw. magazynu. Będzie tam leżeć do końca maja roku następnego chyba, że właściciel instalacji PV ją zużyje czerpiąc prąd z sieci.Feti pisze:Istotny jest roczny okres rozliczeniowy...
psotamt pisze:Góral bagienny pisze:... Uzbierałem w lato 3 MWh i teraz odbieram.
psotamt pisze:Góral bagienny pisze:Nadwyżkę odbierasz zimą ale z ubytkiem 20% Tak to powinno działać
I tak to właśnie działa. Mam i wiem na pewno. Uzbierałem w lato 3 MWh i teraz odbieram. Zostało mi jeszcze "w magazynie", jest taka pozycja na fakturze, jakieś 1,9 MWh. A licznik nie jest dwubiegunowy, tylko dwukierunkowy
psotamt pisze:Jest 26 paneli. 19 szt. od południa i 7 od zachodu... W sumie moc zainstalowana to 6,7 kWp ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość