Pierwszy raz

Metody destylacji i teoria niezbędna do pędzenia bimbru w sposób profesjonalny...
Awatar użytkownika

Autor tematu
foto123
1
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 22 sie 2019, 12:10
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii

Post autor: foto123 »

Witam wszystkich.
Małe pytanko zrobiłem swój pierwszy destylat i wyszło troszkę słodkie. nastaw był z cukru. 12 kg cukru, 50 l wody i do tego drożdże.

temp. na kegu 90'C na kolumnie 78,80 C .
kapało całkiem przyzwoicie ale świeży destylat odrobinę za słodki.
Pytanie do doświadczonych kolegów. Czy tak ma smakować:
Nadmienie że sprzęt z 6 zimnymi palcami. Kolumna 140 cm dwa odstojniki.
Ostatnio zmieniony niedziela, 1 wrz 2019, 13:55 przez foto123, łącznie zmieniany 1 raz.
promocja

użytkownik usunięty
Re: Pierwszy raz

Post autor: użytkownik usunięty »

Cześć. Zapoznaj się z tym-
kunszt-rektyfikacji-a-posmak-destylatu-t15520.html?hilit=S%C5%82odki%20destylat
I tym slodki-zapach-i-smak-destylatu-t2959.html#p39771
Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i Rektyfikacja”