Wino z ryżu/żyta jakie drożdże

Fermentacja, otrzymywanie moszczu, filtracja, butelkowanie, przechowywanie, choroby i wady wina, pasteryzacja, szczepienie drożdżami, itp...

Autor tematu
batonik
1
Posty: 1
Rejestracja: wtorek, 25 gru 2018, 17:28

Post autor: batonik »

Witam wszystkich :) W najbliższych tygodniach mam zamiar nastawić wino z ryżu lub żyta, wybór padnie na sam koniec lecz mam pytanka dla bardziej doświadczonych gdyż będzie to mój (pierwszy z tych składników) a następny z kolei z innych ;)
Co do pytań :
- Z poprzednich nastawów zostały mi drożdże Aromatic Wine Complex. Będą się nadawać na powyższe nastawy?
- Jeśli te drożdże co posiadam się nie nadają to co proponujecie ? :)

Z góry bardzo dziękuję za waszą pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Wina”