Psota smak orzechów

Wstępna obróbka zacierów i redestylacja z wykorzystaniem podstawowych metod kociołkowych.

Autor tematu
Pilsner
2
Posty: 3
Rejestracja: wtorek, 18 gru 2018, 21:32

Post autor: Pilsner »

Witam szanowne forum.
Mam problem z psotą z cukrówki zrobionej na kolumnie z wypełnieniem .
Keg 50 dwa odstojniki chłodnica.
Wyszedł orzechowy posmak to jest normalne.
Powinienem się przejmować czy pić?
Awatar użytkownika

icemen11
50
Posty: 61
Rejestracja: niedziela, 4 lut 2018, 19:37
Krótko o sobie: https://youtu.be/vIeoLnC_BVg
Ulubiony Alkohol: Własny
Status Alkoholowy: Producent Nalewek
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Re: Psota smak orzechów

Post autor: icemen11 »

Orzech z cukru ??
Zazdroszczę Ci i pewnie nie tylko ja , niektórzy kupują zaprawki orzechowe a Ty masz smak orzecha na samym wstępie.
Ja bym pił, lubię orzechy ;-)
https://youtu.be/vIeoLnC_BVg
Awatar użytkownika

9kaczor6
150
Posty: 157
Rejestracja: środa, 14 paź 2015, 15:14
Ulubiony Alkohol: Bimber
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Podziękował: 60 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Re: Psota smak orzechów

Post autor: 9kaczor6 »

Pewnie przez te odstojniki a raczej na pewno przedostają Ci się inne frakcje stąd posmak orzechów. Smakuje Ci? To pij ^^

Wiesz Ja do czasu do czasu wymieniam ze znajomym który ma ZM z odstojnikami... Próbowałem go odwieść od tej aparatury ale pomimo jej "wad" urobek wychodzi ciekawy. Ja osobiście lubię takie bimbrowe posmaki, więc tak jak wyżej - smakuje - pij. :)
Awatar użytkownika

jatylkonachwile
600
Posty: 601
Rejestracja: poniedziałek, 13 wrz 2010, 18:24
Krótko o sobie: Główny projektant i konstruktor elektrohydrogumonapawarki z podczepem pod termobululator.
Status Alkoholowy: Wynalazca
Lokalizacja: Ziemia
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Kontakt:
Re: Psota smak orzechów

Post autor: jatylkonachwile »

Ja obstawiam że miałeś przypalony keg albo grzałki i aromaty wydostały się na zewnątrz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i rektyfikacja metodą pot still”