Witam wszysykich na forum! Specjalne przywitanie dla kolegi wawaldek11 który mnie tu wysłał .
Jestem Michał i znalazłem się na forum szukając informacji na temat bimbru i procesu przygotowania.
Do niedawna szczerze nienawidziłem mocnych alkoholi jak wódka czy whiskey lecz na weselu u znajomych z wiejskiego stołu skosztowałem bimbru który do tej pory był dla mnie tylko "wódką która śmierdzi drożdżami". Można powiedzieć, że to miłość od pierwszego kieliszka, bo po degustacji chciałem się dowiedzieć więcej.
Jestem na etapie kupna pierwszej aparatury (żona kupuje mi jako prezent urodzinowy) nawet pozwoliłem sobie założyć nowy temat na forum żebyście pomogli. Najlepszy bimber jaki piłem to duch puszczy (duszek)?!? Tak chyba się nazywał i szczerze mówiąc mieszkając w Szkocji przez 6 lat to żadna whiskey nie smakowała tak dostojnie nawet w połowie. Niesamowite doznanie smakowe i marzy mi się zrobić podobny bimber ale to z czasem.
Od 3/4 lat jestem wielkim fanem stoutów wszelkiego rodzaju. Na chwilę obecną zrobiłem jednego imperiala (74 butelki 13% alk). Teraz czas na coś wyjątkowego.
Raz jeszcze wszystkich witam i pozdrawiam .
Rejven
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 2917
- Rejestracja: niedziela, 14 lis 2010, 22:18
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem, który ma więcej radości z dawania niż z brania.
- Ulubiony Alkohol: niepospolity i najlepiej bez banderolki; poszukiwania ciągle trwają...
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
- Podziękował: 159 razy
- Otrzymał podziękowanie: 298 razy
Re: Michał Wita!
I ja Cię serdecznie witam wśród pozytywnie zakręconych
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 19 lis 2018, 19:11 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
- Posty: 62
- Rejestracja: czwartek, 13 wrz 2018, 21:57
- Krótko o sobie: No i brzeg urwałam :D
- Ulubiony Alkohol: Produkcji domowej, niekoniecznie mojej :)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Śląsk
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
-
- Posty: 707
- Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
- Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
- Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
- Status Alkoholowy: Winiarz
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 177 razy
- Kontakt:
Re: Rejven
Witamy!