Wino z czarnej porzeczki - blg

Fermentacja, otrzymywanie moszczu, filtracja, butelkowanie, przechowywanie, choroby i wady wina, pasteryzacja, szczepienie drożdżami, itp...

Autor tematu
szmuby
1
Posty: 1
Rejestracja: wtorek, 21 sie 2018, 14:20

Post autor: szmuby »

Witam, przesłodziłem wino z czarnej porzeczki. Wyrzuciłem więc trochę owoców i dołożyłem 2kg aroni, wino zaczęło znowu pracować. Do jakiego blg ma spaść żeby wyrzucić całkiem owoce, ogólnie to pracowało już 5 tygodni plus tydzień po dosypaniu aroni. Mierzyłem przed chwila blg i wynosi 20, wino jest delikatnie cierpkie i gorzkawe. Zaproponujecie co zrobić, jest to moje pierwsze wino.
alembiki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wytwarzanie Wina”