Wydajność sprzętów
-
- Posty: 1185
- Rejestracja: niedziela, 19 mar 2017, 20:59
- Krótko o sobie: Żałuję tylko, że tak późno zacząłem smakować własne wyroby...
- Ulubiony Alkohol: Zbożowy
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 177 razy
- Otrzymał podziękowanie: 394 razy
Re: Wydajność sprzętów
Jeśli z glukozy to różnica jest nieistotna, aczkolwiek przy Twojej prędkości odbioru, też będzie, ale mniejsza.
Jeśli robisz z cukru buraczanego, to będzie znacznie lepiej.tazy pisze:Spróbuje, a jeżeli okaże się że po ponownym rzuceniu na rure jest lepiej...
Jeśli z glukozy to różnica jest nieistotna, aczkolwiek przy Twojej prędkości odbioru, też będzie, ale mniejsza.
Zabieranie bogatym i dawanie biednym pozbawia jednych i drugich motywacji do pracy.
-
- Posty: 3847
- Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
- Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
- Ulubiony Alkohol: DIY
- Status Alkoholowy: Producent Domowy
- Lokalizacja: południowa Wielkopolska
- Podziękował: 283 razy
- Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Wydajność sprzętów
Nie musisz brać próbek od innych.Wystarczy prosty eksperyment.
To co uważasz za "dobry produkt" rozcieńczasz do powiedzmy dwudziestu kilku procent i gotujesz. Następnie stabilizujesz kolumnę około 30-40min i odbierasz pierwsze 50ml. Powąchaj to i będziesz wiedział dlaczego druga destylacja jest niezbędna.
To co uważasz za "dobry produkt" rozcieńczasz do powiedzmy dwudziestu kilku procent i gotujesz. Następnie stabilizujesz kolumnę około 30-40min i odbierasz pierwsze 50ml. Powąchaj to i będziesz wiedział dlaczego druga destylacja jest niezbędna.
Pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Posty: 5230
- Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
- Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
- Podziękował: 1292 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Wydajność sprzętów
Można inaczej i prościej. Rozcieńcz to co masz o temp. pokojowej do max 20% i powąchaj oraz posmakuj. Opisz wrażenia.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego