Drupi pisze: Żaden Pot-stil z płaszczem wodnym nie da takiego efektu jak rura z wypełnieniem. Dlatego że puszczanie nawet 1 raz, przez 10 cm sprężynek daje conajmniej 3 półki teoretyczne, i takim Pot-stilem trzeba by 3 razy gotować i też było by gorsze i coraz niższy procent.
miedź jest gorszym materjalem na sprzęt. Jest bardziej mięka, łatwiej ją uszkodzić jak się coś za mocno przykręci, lub wymknie się z rąk itd.
Garnki mamy ze stali KO a miedzianych nie widzialem.
Tych gorszych sprzętów trudno potem sprzedać, bo ludzie się znają, ja z trudem sprzedałem prawie nowe zimne palce za pół ceny.
Drupi pisze:Oj szybkowar to najgorsza hulajnoga, produkt z odorem, i odpadami.
Drupi pisze: Garnki mamy ze stali KO a miedzianych nie widzialem.
Bo w biedronce jescze nie było, jak rzucą to zobaczysz.
Lol, się usmiałem. Weż sobie wytrzeźwiej i przemyśl co piszesz. Cały świat robi na pot-stillach, mało kto to w ogóle wypełnia. Chodzi o smak, nie o procent, bo do tego są kolumny.
Mafiej pisze:Witaj wśród nas. Ile kolego chciałbyś przeznaczyć na to pieniędzy?
ajron-89 pisze:Nie trzeba nic kombinować żeby w bloku na 8 piętrze używać abratka na kegu 50l ... wiem z autopsji.
kropelka uk pisze:Powitać , jeśli zbiornik chcesz mniejszy niz 30litrow to chyba szybkowar. BedZie najlepsza opcja. Jest kilka tematów jak można ten sprzet doprowadzić do używalności optymalnej. Jednak nie spodziewaj sie cudów na tym. Bimber jak najbardziej osiągniesz. I powinieneś być zadowolony. Jeśli BedZies robił tylko dla siebie. Po którejś destylacji sprawdzisz co ci odpowiada. Na takim pot stilu i smakowi powinieneś zrobic. Pozdrawiam
Misiek1212 pisze:Raczej chciał bym bimber wysokoprocentowy na nalewki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości