Chciałem zrobić winko z takimi ziołami kupionymi jak na obrazku.
Mam teraz nastaw z ryżu, rodzynek, daktyli, żurawiny.
Czytałem że można ryż dwa razy użyć.
Czy bawić się w mycie go czy lepiej nowy dać. Chodzi mi o smak końcowego produktu.
Czy dać jeszcze coś do tego nowego nastawu oprócz ryżu, wody, cukru oraz ziół?
Wino z ryżu plus paczka ziół do wermutu.
-
- Posty: 41
- Rejestracja: wtorek, 15 gru 2009, 14:35
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Wino z ryżu plus paczka ziół do wermutu.
Witam 13 marca nastawiłem podwójną dawkę wina z ryżu wg skrzycha doprawioną właśnie tymi przyprawami ( 2 opakowania na 20L ) sam jestem ciekawy smaku jaki wyjdzie , same przyprawy jakoś specjalnie intensywnego zapachu nie posiadały , ale najważniejszy wynik końcowy.